Врдник, 19-20. март 2019. године, 27.03.2019.

СЕМИНАР UNHCR-a НА ТЕМУ “ЕВРОПСКИ СУД ЗА ЉУДСКА ПРАВА – СТАНДАРДИ ЗАШТИТЕ ИЗБЕГЛИЦА“

 

Судије Управног суда Снежана Алексић, Биљана Стојановић, Драгана Максимовић, Тија Бошковић и Ксенија Ивановић су учествовале на семинару на тему „Европски суд за људска права – стандарди заштите избеглица“, у организацији Представништва UNHCR-a у Републици Србији. Семинар је одржан у Врднику, 19. и 20. марта 2019. године.

Учеснике на семинару су поздравили организатори семинара из КАнцеларије за азил и Представништва UNHCR-a у Републици Србији. Након тога уследила је прва сесија на тему „Стандарди заштите Европског суда за људска права – потреба за заштитом и гаранције у погледу приступа територији и поступку азила“. Након паузе, уследила је друга сесија на тему „Стандарди заштите Европског суда за људска права –ограничења заштите и концепт сигурне треће земље“. Први дан је закључен трећом сесијом „Стандарди заштите Европског суда за људска права –фер и ефикасан поступак азила“ и на тему реформа права ЕУ у области азила.

Други радни дан је почео сесијом на тему „Стандарди заштите Европског суда за људска права – особе са специфичним потребама у поступку азила“. Након тога, семинар је закључен расправом међу учесницима.