Београд, 17.10.2013.

број: службено
Београд, 17.10.2013.

С А О П Ш Т Е Њ Е

Поводом кривичне пријаве коју је председник Удружења војних пензионера Србије генерал-потпуковник у пензији Љубомир Драгањац поднео Првом основном јавном тужилаштву у Београду против вршиоца функције председника Управног суда, судије Слађане Бојовић, због кривичног дела Злоупотреба службеног положаја из чл. 359 ст. 1 КЗ, Управни суд саопштава

Прво основно јавно тужилаштво у Београду одлучило je да нема места кривичном гоњењу јер не постоји основана сумња да је извршено предметно кривично дело или било које дело за које се гоњење предузима по службеној дужности.

Као што је вршилац функције председника Управног суда у бројним саопштењима навела да судије Управног суда поштују одлуке Уставног суда, сада је очигледно да злоупотребе службеног положаја поводом понављања поступка у предметима усклађивања пензија војних осигураника за 11.06% није било, већ напротив доказима достављеним Првом основном јавном тужилаштву у Београду доказала је у којој мери инсистира на законитости рада Управног суда.

Управни суд