08.04.2019.

KONFERENCIJA "PRAVOSUDNA AKADEMIJA"

 

Predsednik Upravnog suda, sudija Jelena Ivanović prisustvovala je u petak 05. aprila 2018. godine konferenciji pod nazivom „Pravosudna akademija“ koju je organizovalo Društvo sudija Srbije, uz podršku Fondacije za otvoreno društvo.

            Učesnike konferencije o Pravosudnoj akademiji pozdravili su ministarka pravde Nela Kuburović, ambasador i šef delegacije Evropske unije, nj.e. Sem Fabrici i ambasador i šef Misije OEBS-a u Republici Srbiji, nj.e. Andrea Oricio.

            U sklopu prvog panela konferencije direktor Pravosudne akademije, Nenad Vujić i zamenik predsednika Visokog saveta sudstva, Branislava Goravica govorili su o ulozi Pravosudne akademije u stručom osposobljavanju budućih sudija, uticaju na obuku i karijeru sudija, statusu Pravosudne akademije i izboru predavača i programima obuke. Potom je usledio drugi panel u okviru kog su zamenik direktora Centra za pravosudne studije Portugala Luis Silva Pereira i zamenik predsednika Upravnog odbora Centra za obuku i studije u pravosuđu Holandije Remko van Toren govorili o iskustvima svojih zemalja kada je reč o položaju institucija za obuku u pravosuđu, pristupu pravosuđu kroz institucije za obuku i početnoj i kontinuiranoj obuci sudija.