27.03.2019.

SEMINAR UNHCR-a NA TEMU “EVROPSKI SUD ZA LJUDSKA PRAVA – STANDARDI ZAŠTITE IZBEGLICA“

 

Sudije Upravnog suda Snežana Aleksić, Biljana Stojanović, Dragana Maksimović, Tija Bošković i Ksenija Ivanović su učestvovale na seminaru na temu „Evropski sud za ljudska prava – standardi zaštite izbeglica“, u organizaciji Predstavništva UNHCR-a u Republici Srbiji. Seminar je održan u Vrdniku, 19. i 20. marta 2019. godine.

Učesnike na seminaru su pozdravili organizatori seminara iz KAncelarije za azil i Predstavništva UNHCR-a u Republici Srbiji. Nakon toga usledila je prva sesija na temu „Standardi zaštite Evropskog suda za ljudska prava – potreba za zaštitom i garancije u pogledu pristupa teritoriji i postupku azila“. Nakon pauze, usledila je druga sesija na temu „Standardi zaštite Evropskog suda za ljudska prava –ograničenja zaštite i koncept sigurne treće zemlje“. Prvi dan je zaključen trećom sesijom „Standardi zaštite Evropskog suda za ljudska prava –fer i efikasan postupak azila“ i na temu reforma prava EU u oblasti azila.

Drugi radni dan je počeo sesijom na temu „Standardi zaštite Evropskog suda za ljudska prava – osobe sa specifičnim potrebama u postupku azila“. Nakon toga, seminar je zaključen raspravom među učesnicima.