08.08.2012.

Povodom saopštenja za javnost Komisije za zaštitu konkurencije pod nazivom

 

REPUBLIKA SRBIJA
UPRAVNI SUD
broj: službeno
Beograd, 07.08.2012.

 

 


                                          S A O P Š T E NJ E

 

 Povodom saopštenja za javnost Komisije za zaštitu konkurencije pod nazivom “Zašto Upravni sud ignoriše javnost?”, Upravni sud saopštava:


Postupanje i odlučivanje Upravnog suda regulisano je Zakonom o uređenju sudova, Zakonom o sudijama i Zakonom o sedištima i područjima sudova i javnih tužilaštva.

Odlučujući u predmetima Upravni sud postupa u skladu sa odredbama Zakona o upravnim sporovima i primenom odgovarajućih materijalnih propisa, u konkretnom slučaju primenom odredbi Zakona o zaštiti konkurencije.

Smatramo da sam naziv saopštenja za javnost Komisije za zaštitu konkurencije “Zašto Upravni sud ignoriše javnost?”apsolutno nije adekvatan “konačno postavljenom javnom pitanju – da li postupajući na ovakav način Upravni sud kontroliše odluke Komisije za zaštitu konkurencije ili pokušava da dezavuiše njen rad?”. Ističemo da u dosadašnjem postupanju ovaj sud nije dezavuisao rad nijednog organa uprave.

Ukoliko se termin “ignorisanje javnosti” odnosi na primenu odredbi o održavanju usmene javne rasprave, napominjemo da je sudsko veće u  navedenoj presudi obrazložilo zbog čega nije održana usmena javna rasprava pa je radi upoznavanja javnosti Komisija za zaštitu konkurencije to trebalo i da navede u svom saopštenju.

 

 


Portparol Upravnog suda
Milka Babić