17.10.2013.

Saopštenje

REPUBLIKA SRBIJA
UPRAVNI SUD
broj: službeno
Beograd, 17.10.2013.


S A O P Š T E NJ E


Povodom krivične prijave koju je predsednik Udruženja vojnih penzionera Srbije general-potpukovnik u penziji LJubomir Draganjac podneo Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu protiv vršioca funkcije predsednika Upravnog suda, sudije Slađane Bojović, zbog krivičnog dela Zloupotreba službenog položaja iz čl. 359 st. 1 KZ, Upravni sud saopštava

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu odlučilo je da nema mesta krivičnom gonjenju jer ne postoji osnovana sumnja da je izvršeno predmetno krivično delo ili bilo koje delo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

Kao što je vršilac funkcije predsednika Upravnog suda u brojnim saopštenjima navela da sudije Upravnog suda poštuju odluke Ustavnog suda, sada je očigledno da zloupotrebe službenog položaja povodom ponavljanja postupka u predmetima usklađivanja penzija vojnih osiguranika za 11.06% nije bilo, već naprotiv dokazima dostavljenim Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu dokazala je u kojoj meri insistira na zakonitosti rada Upravnog suda.

Upravni sud