Београд, 12.07.2021.године, 13.07.2021.

Потписивање Имплементационог споразума за Пројекат „Подршка Министарству правде у реформи Управног суда Србије“

 

Министарка правде Маја Поповић, у име Министарства правде и заменик програмског вође за добру управу Немачке организације за међународну сарадњу (ГИЗ) Михаел Енгел, су у присуству амбасадора Савезне Републике Немачке Томаса Шиба, потписали данас у Београду Имплементациони споразум за пројекат техничке сарадње.

 

 

Истом приликом Меморандуме о разумевању са ГИЗ-ом потписали су председница Управног суда Јелена Ивановић и директор Правосудне академије Ненад Вујић.

 

        Потписивањем наведених споразума и меморандума створили су се формални услови за почетак Пројекта „Подршка Министарству правде у реформи Управног суда Србије“.

 

 

Основни циљ Пројекта је јачање капацитета Управног суда Републике Србије. Поред основног циља кроз Пројекат ће се радити на побољшању доступности информација о одлукама и раду Управног суда, све са циљем да се грађанима Републике Србије обезбеди делотворна и ефикасна заштита у управном спору.

 

Пројекат ће омогућити израду функционалне анализе стања и потреба Управног суда, што је основ за наставак даљег рада на реформи.

 

 

Изузетан значај Управног суда Републике Србије је заједнички препознат од стране Министарства правде и партнера из Владе Републике Немачке, што је и довело до тога да се значајна средства определе за реализацију Пројекта. Такође Пројектом је предвиђена и подршка Правосудној академији у циљу побољшања обука у области управног поступка и управног спора.