Копаоник, 21-24. септембар 2021. године, 27.09.2021.

СЕМИНАР "ОСНАЖИВАЊЕ ЖЕНА НА РУКОВОДЕЋИМ ПОЛОЖАЈИМА"

 

Судије и судијски помоћници Управног суда учествовали су у Семинару на тему „Оснаживање жена на руководећим положајима“ у организацији Мисије ОЕБС у Србији и Немачке организације за међународну сарадњу (ГИЗ) од 21. до 24. септембра 2021. године на Копаонику.

            Првог дана семинара предавач проф. др Зорица Мршљевић говорила је о основим појмовима родне равноправности, након чега је представила новине Закона о родној равноправности (разликовање пола и рода, уродњавање, дискриминација, родни стереотипи, сексуално/полно узнемиравање, родно засновано насиље…). У другом делу дана, учесници су имали прилике да анализирају пресуде Европског суда за људска права у области родне равноправности, дискриминације и родно заснованог насиља и пресуде Европског суда правде у области радноправних односа.

            Другог дана семинара учесници су имали прилику са проф. др Зораном Илићем да кроз предавања и радионице усаврше специфичности и изазови женског лидерства и емоционално интелигентно лидерство.

Трећег дана семинара учесници су кроз интерактивне радионице усавршили вештине комуникације и методе превазилажења стреса.

Имајући у виду наведено, испуњена су очекивања и сврха похађања семинара –учесници су кроз квалитено осмишљен програм предавања и практичних радионица имали прилику да усвоје нова знања и размене искуства у наведеној области.