Београд, 18-20. фебруар 2019. године, 22.02.2019.

ОДРЖАНА РАДИОНИЦА „ЈАЧАЊЕ КАПАЦИТЕТА МИНИСТАРСТВА ПРАВДЕ У ВОЂЕЊУ ДИСЦИПЛИНСКИХ ПОСТУПАКА ПРЕМА НОСИОЦИМА ПРАВОСУДНИХ ПРОФЕСИЈА“

 

 

Министарство правде је, уз подршку Пројекта „ЕУ уз Правду – Подршка за Поглавље 23“, у оквиру рада на јачању капацитета Сектора за правосуђе овог министарства организовало тродневне радионице у периоду од 18. до 20. фебруара 2019. године. Тема радионица била је „Јачање капацитета Министарства правде у вођењу дисциплинских поступака према носиоцима правосудних професија“. Председник Одељења судске праксе Управног суда, судија Радојка Маринковић била је ангажована као предавач на наведеној радионици, заједно са судијом Врховног касационог суда Катарином Манојловић Андрић.

Запослени у Одељењу за правосудне професије Министарства правде имали су прилику да унапреде знање у областима које се односе на дисциплинску одговорност носилаца правосудних професија, покретање и вођење дисциплинких поступака, однос дисциплинских, прекршајних и кривичних поступака, као и на поступање судова у вези са дициплинским поступцима. Учесници су на радионици имали прилику да са судијама предавачима разговарају о свим дилемама и проблемима у пракси у циљу проналажења најбољег решења за даље поступање у овој области.